2018. március 17., szombat

Blogturné #292 - Leisa Rayven: Hitvány Rómeó

Miért: Megfogott a fülszövege.

Tartalom: Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük.

Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt.
Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny.
Akár a Rómeó és Júlia amiben címszerepet kapnak Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát.
Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem.
Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie. (Insomnia)


Vélemény: Nem tagadom, szeretem a Rómeó és Júlia feldolgozásokat, ezért is voltam kíváncsi a Hitvány Rómeóra. Majd meglepve tapasztaltam, hogy a történet valójában nem dolgozza fel újra, hanem alapként használja a mindenki által ismert Shakespeare-művet. A hőseink színészek, akik egyszer az eredeti darabot, majd később, a jelenben annak egy átiratát viszik színpadra. 
Ethan és Cassie története ezen túl nem állítható párhuzamba Rómeóék tragédiájával. Csak két színész, akik együtt végezték a színitanodát, egymásba szerettek... majd a dolgok valahogy tönkrementek. S, bár én egy feldolgozásra számítottam, örülök, hogy nem azt kaptam. 
Tetszett, hogy bepillantást nyerhettem a színészképzés mikéntjébe, valamint, hogy mi minden kell ahhoz, hogy egy darabot sikerre vihessenek, s hogy milyen megterhelő is lehet az, amikor olyasvalakivel vagy kénytelen együtt dolgozni, akivel nem vagy éppen jó viszonyban. Persze, a színész azért színész, hogy megoldja az efféle helyzeteket, de azért az lejön a könyvből, hogy ez egyáltalán nem megy könnyen. Nem véletlen, hogy Cassie folyamatosan küzd önmagával és az emlékeivel. Még mindig kötődik Ethan-höz, de sejti, hogy ez nem vezethet jóra. Éppen ezért igyekszik őt ellökni magától, miközben a fiú meg éppen az ellenkezőjéért küzd. Érdekes macska-egér játék, ezt meg kell hagyni. 
A múltbeli szálat azért emelem most ki, mert végre nem egy instalove-szituáción alapuló történetet kaptunk. A hőseink között azonnal kialakul a kémia, ez igaz, de az még távolról sem nevezhető szerelemnek. Inkább csak egy érdekes összhangnak, ami - én nem tudom, hogy létezik-e színészek között, de lehet, hogy igen - idővel egyszerűen elmélyül. Nem azonnal, hanem szépen, apránként, mire egyszer csak azt veszik észre, hogy kötődnek egymáshoz. Pedig ők ketten próbálnak tenni ellene (kiváltképpen Ethan, aki folyamatosan kísérleteket tesz arra, hogy ellökje magától Cassie-t, akkor is, amikor a lány csak próbál barátságos, megértő és kedves lenni vele, semmi több). 
Rendkívül hangulatos, és kimondottan intenzív élményt jelentő könyvet kaptunk, egy olyan befejezéssel, amelyik után az ember szinte kaparja a falat a folytatásért. Én nem tudom, Rayven mit szed, de ez a története egyszerűen üt. A mellékszereplőkre se tudok panaszkodni, Elissa nagyon cuki, és mint Ethan húga, nem meglepő módon, a maga módján fontos karakter. De ugyanígy kiemelhetem Cassie lakótársát - akinek a neve, ha agyonütnek, se jut most eszembe -, akinél elvarázsoltabb figurát ritkán látni a könyvekben, még akkor is, ha bizonyos vonásaiban túlságosan is sztereotípnak találtam szegényt. 


Kedvenc karakter(ek): Ethan, Cassie, Elissa
Gyűlölt karakter(ek): Ethan
Pont: 10/20

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Bikics Milán
Kiadta: Insomnia Könyvek
Év: 2018
Oldalszám: 500
Sorozat: Star-Crossed (#1)


Résztvevő blogok listája:

03.05. - Kristina blogja
03.11. - Zakkant olvas
03.13. - Angelika blogja
03.15. - Könyvvilág
03.17. - CBooksNyereményjáték:

A könyv főszereplői színészek, a Rómeó és Júlia mű központi szerepet játszik a történetben, ezért a játék folyamán olyan színészek fotóit látjátok majd a bejegyzésekben, akik Rómeót, vagy Júliát alakítják. A helyes megfejtés a színész neve, írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába és részt vehettek a sorsoláson, amelyen 3 példányt sorsolunk ki a Hitvány Rómeó című könyvből a játék végén a Libri Kiadó felajánlásával.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése