2017. november 23., csütörtök

Blogturné #267: Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás

Miért: Sorozatzáró kötet (végre).


Tartalom: Tizenegy évvel az után, hogy Abbyvel Vegasba szöktek, Travis Maddox különleges ügynök végrehajtja a maga önkéntes ítéletét Benny Carlisin, a maffiacsalád fején. Vegas legrégebbi és legkegyetlenebb szervezett bűnözői családja most bosszúra készül. A célpont a Maddox család minden tagja. A család tudtára jut a titok, amit Thomas és Travis egy évtizeden át őriztek, és a Maddoxok most először hasonlanak meg egymással. Bár valamennyien ismerik már a veszteség ízét, a család kibővült és a korábbinál nagyobb a kockázat. Miközben testvér testvér ellen, feleség feleség ellen foglal állást, mindannyian választás elé kerülnek: hagyják, hogy a félelem elszakítsa vagy megerősödve kerülnek ki ebből. (Maxim)


Vélemény: Komolyan felmerült bennem a kérdés, amikor megtudtam, hogy Jamie McGuire újabb kötetet ír a Maddox-testvérek sorozathoz, hogy erre vajon mi szükség lehet? Elvégre, mindegyik fiú megtalálta a maga párját és számításait, még Shepley Maddox is, pedig ő aztán tényleg csak egy olykor-olykor felbukkanó epizódszereplő a többiekhez képest. Minden szál el lett varrva, erre tessék, jött még egy rész... Aminek én semmi szükségét nem érzem. 
Ennek nagyon egyszerű oka van: az egész történetnek mondvacsinált érzete van. Rengeteget ugrunk előre az időben, és az írónő egy olyan dolgot ránt elő a képzeletbeli kalapból, gondolok itt a maffia-szálra, amire én speciel már alig emlékszem, azt se tudnám azonnal megmondani, melyik részben találkoztunk a Carlisin-családdal. 
De talán nem is ez volt a legnagyobb problémám a történettel, hanem inkább az, hogy ezúttal McGuire rengeteg szálat mozgat egyszerre, hiszen ennek a kötetnek nincsen egy olyan teljesen fix fókusza, mint bármelyik másik rész esetében, ahol az éppen kialakuló páros két tagján volt a hangsúly, a többiek legfeljebb epizód-szerepet kaptak. Maga a felvetés persze izgalmas, hogy védeniük kellene a családot, de az, hogy ebben most mindenki érintetté válik, azt is jelenti, hogy el lehet veszni az események és a konfliktusok között. Mindenkinek van valami problémája - mint a két új jövevény érkezése -, mindenki mindenkivel képes összeakasztani a bajszát... És minderre van összesen cirka 320 oldalunk. Én személy szerint azt egy jobb megoldásnak tartottam volna, ha ezt a történetet inkább két kötetre bontva kaptuk volna meg (akár olyan formában, mint egy Anita Blake duplakötetet), mert akkor lett volna idő és hely kibontani minden problémát, eldolgozni, és szépen elvarrni a szálakat. Ehhez képest, szerintem az egész történet lóg a levegőben, mert minden iszonyatosan gyorsan zajlik. De, legalább azért kiderül ez meg az például arról, hogy a most már feleség szerepben tündöklő Maddox-lányok (igen, most már bevezethetjük ezt a fogalmat is) hogyan is viszonyulnak egymáshoz. Például, hogy vannak, akik még most sem kedvelik egymást igazán, és éppen ezért megvannak a maguk emberi pillanataik. Mégis, engem nem valahogy nem kötött le ez a rész. Leginkább amiatt, mert már kiábrándultam a sorozatból és a karaktereiből egyaránt. Nem tudok nektek kiemelni, mert csak olvastam-olvastam, de mintha átfolytak volna rajtam a szavak. Ha valaha lesz még folytatás, nem hiszem, hogy el fogom olvasni.
Nyilván, már a címből is látszik, hogy nem lesz egy felüdülés a regény, és ez valóban így is van. Vannak kimondottan fájdalmas veszteségek, de olyanok is, amiket én picit túlreagáltnak éreztem. Na, meg van egy akkora baklövés is, mint a ház... De ezt majd meglátjátok, ha elolvassátok. 


Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Kiadta: Maxim Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 312
Sorozat: The Maddox-Brothers (#6)


Résztvevő blogok listája:

11.18 Dreamworld
11.22 CBooks

Nyereményjáték:

Azoknak kedvez a játék, akik ismerik a korábbi részeket és a szereplőket.
Minden állomáson egy-egy Maddox barátnő/feleség nevének betűit találod összemixelve. A feladat: helyes sorrendbe állítani a betűket és a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a páros nevét. Tehát a női név mellett a Maddox fiúkra is kíváncsiak vagyunk.

Figyelem!  A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levélre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!

A mai hölgyemény: CAMIRAE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése