2017. július 13., csütörtök

Blogturné #254 - Zoe Sugg: Girl online 2.

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: A 27 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddigi világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.

A Girl online A turné Penny történetének nem kevésbé izgalmas folytatása.
Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
6 millió Twitter-követő,
9 millió Instagram-követő,
15 millió YouTube-feliratkozó,
2,5 millió Facebook-like. (Libri)


Vélemény: Kicsit vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Mármint van, ami kimondottan tetszett benne, de akad nem egy dolog, ami viszont kimondottan idegesített, pedig úgy emlékeztem, mintha ez az első részben nem így lett volna. Vagy lehet, hogy csak megszépült annak az emléke? Erre még nem sikerült rájönnöm, sajnos.
Szóval, ebben a részben Penny Noah-val tart az európai turnéjuk alkalmával. Már a fülszövegből is kitűnik, hogy ez bizony nem egy zökkenőmentes dolog, ami nekem azért nyerte el a tetszésemet, mert szerintem ebben azért van némi realitás, hogy amikor egy banda turnézik, akkor egy barátnő lehet, hogy sokszor minősül inkább hátráltató tényezőnek, mint segítségnek, hiszen az adott bandatag esetleg nem tud úgy rákoncentrálni a fellépésekre, mint kellene. Ez persze csak az én véleményem, és mivel nem értek hozzá, könnyen lehet, hogy jócskán tévedek ebben. 
De, még, ha ez nem is lenne gond, Penny ebben a részben engem kimondottan irritált. Nem tudom nektek megmagyarázni, hogy ez mitől van, de talán amiatt, hogy Penny néha úgy viselkedik, mintha ő lenne a világ közepe, és mint ilyen, elvárja, hogy mindenki rá figyeljen... Amikor azonban ez a visszájára sül el, és bejön a fenyegető szál, akkor még ő hisztizik, mert nem érti, miért nem hagyják békén. Én nem emlékszem, hogy Penny korábban ennyire gázul viselkedett volna. 
Ugyanakkor, ha már a fenyegetésnél tartunk: ez a szál szerintem nem volt rossz. Jó, kicsit furcsa volt a regény egyébként irdatlanul cukros hangulatában ilyesmit látni, de nekem mégis működött. Jó volt látni, hogy Penny végre valódi akadályba ütközik, problémákkal szembesül, és nem tudja azonnal, egy csapásra megoldani azokat, mert a SúlyosIgazság mintha mindig egy lépéssel előtte járna, egy mondhatni nevetséges balesetnek köszönhetően. 
Noah nem volt rossz, de szerintem ebben a részben érezhetően háttérbe szorult, és mintha el is halványult volna - egészen a regény legvégéig, ahol azért okozott számomra némi meglepetést - a korábbiakhoz képest. Sugg nagyon erőltette ezt a vívódó hősszerelmes vonalat, ami szerintem nem illett bele ebbe a történetbe, bár, ha belegondolok, hogy minden karakter mennyire túlidealizált Penny körül... Lehet, ez mégsem annyira meglepő. 
Ami sokat mentett számomra ezen a részen, az a vége, mert tényleg meg tudott lepni, és elérni azt, hogy érdekeljen a Girl online 3. része. Szokatlanul ütős volt, nem néztem volna ki ilyesmit az írónőből. Világmegváltást nem kell várni tőle, de a korábbiakhoz képest, jól sikerült. 


Kedvenc karakter(ek): -
Gyűlölt karakter(ek): Blake
Pont: 10/7

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Lovas Anna
Kiadta: Libri Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 360
Sorozat: Girl Online (#2)



Résztvevő blogok listája:

07/09 - Zakkant olvas
07/13 - CBooks
07/17 - Dreamworld
07/18 - Sorok között

Nyereményjáték:

A könyv címéből is láthatjátok, hogy Penny ezúttal turnéra megy Noahval és a zenekarral, aminek hála több európai országba is ellátogatnak, vagy éppen említenek egy-egy várost, ahol már korábban jártak. A feladatotok az lesz, hogy az egyes állomásokon található képek alapján kitaláljátok, melyik nagyvárosban járnak éppen. Ne felejtsétek el, ha velünk játszotok, megnyerhetitek a 3 nyereménypéldány egyikét.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése