2017. február 3., péntek

Blogturné #227 - J. Kenner: Izzó vágy

Miért: Sorozatzáró kötet. 

Tartalom: Mi lehet vonzó egy férfiban? A sejtelmesség? A titokzatosság? A kiszámíthatatlanság? Esetleg az, hogy gazdánk lesz, és örökké rabságban tart majd bennünket? Kat nem az átlagos fiatal nők életét éli. Apja csaló, ő is benne van egy-két stikliben. Szexuális élete nem igazán kielégítő. Cole magányos férfiként tengeti mindennapjait. Sármos, különleges, de sötét titkokat őriz, emiatt szinte soha nem lehet felszabadult. Kat már-már feladatának érzi, hogy átadja magát Cole-nak és a bűnös élvezetnek. A férfi biztos abban, hogy szerelme veszélyes utakra tévedt. Kat azonban érzi, hogy szenvedés nélkül nincs gyönyör. Fájdalom nélkül nincs boldogság. Kínzatás nélkül nincs szenvedély. Tudja, hogy az egyetlen út, ha Cole rabszolganőjévé válik, és mindent megtesz, amit a férfi akar. (Athenaeum)

Vélemény: Bevallom, eleinte egyáltalán nem értettem ezt a könyvet. Nem arra gondolok, hogy zavaros lett volna, vagy ilyesmi, de a szereplők motivációi számomra nagyon furcsán hatottak. Az egy dolog, hogy a hőseink, Kat és Cole már korábbról ismerik egymást, mégis zavart, hogy a nő gyakorlatilag a könyv legelső oldalán már azon rugózik, hogy meg akarja magát dugatni a férfival. Nem azt mutatja be, hogy bármilyen értelemben komolyabb érdeklődést táplálna iránta, mindössze a testi vágy motiválja a történet mondhatni teljes egészében. Lehet, én vagyok az idióta, de még az erotikus regények esetében sem ugrálok az ilyen szexéhes főhősnőkért, így talán érthető, hogy bizony, ő sem lopta be magát a szívembe. Persze, ez egyébként, mint ötlet nem rossz, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan, akinek éppen ez a vonal nyeri majd el a tetszését ezzel a regénnyel kapcsolatban.
Az ugyan pozitívumként írható fel, hogy a nő nem is rejti véka alá, hogy bizony-bizony, ő sem éppen ártatlan, ma született bárány, hanem voltaképpen egy aljas, megmegátalkodott csaló. Arról persze lehetne vitatkozni, hogy ezek után vajon megfelelő főhősnő-e, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a sorozatban a szereplők nem éppen ma született bárányok, lényegében mindenkinek van valami rejtegetnivalója, így szinte borítékolható volt, hogy ezalól ő sem lesz kivétel. 
Számomra alighanem a lány ennyire egyoldalú viselkedése volt a regény abszolút mélypontja, ám szerencsére, Kenner-nek van érzéke hozzá, hogy ezt ellensúlyozza valamivel, jelen esetben például Cole karakterével. 
Ezt a pasit úgy fogja körül a rejtélyesség burka, mint egy második bőrréteg. Egyáltalán nem az a tipikus férfi, aki egy ilyen nőszemély láttán kapva kapna a lehetőségen, hanem éppen ellenkezőleg, megpróbálja tartani magát a csábítással szemben - hogy ez meddig sikerül neki, azt majd meglátjátok -, ez pedig nekem adott egy kis pluszt ehhez a könyvhöz. Ugyanis üdítő volt látni, hogy most nem a nőnek kell dolgoznia azért, hogy legyen valami, és nem szerencsétlen férfinak/srácnak kell tepernie, mint az állat - bocsánat a nyersségért, de itt tényleg erről van szó -, ha el akarja érni a célját. 
A romantika, mint olyan, szerintem ebben a történetben nem létezik, szexben és erotikában nincs hiány, ez kétségtelen, de nekem hiányzott belőle az igazi érzelmi töltet, ami akad benne, az pedig leginkább műnek hatott az én szememben. Ugyanakkor a BDSM-vonal, mint olyan - és ez engem lepett meg a legjobban -, szerintem nem igazán illett bele ebbe a részbe. Számomra mezei romantikus-erotikus történetként jobban működött volna. Nem azt mondom, hogy Cole-ból nem néztem volna ki ilyesmit, csak nem tudom... Van, amikor egyszerűen nem működik a dolog, értitek, mire gondolok? Hiába kapunk rá egy relatíve korrekt indokot, hogy miért is érdekli a főhősünket az ilyesmi, mégis úgy éreztem, hogy nekem ez most nem passzol. Az is lehet, hogy csak túl sok hasonló regényt olvastam korábban, ez sem kizárt. 
A cselekmény, bár helyenként kiszámítható, van benne egy-két egész jónak mondható csavar, amiért megéri elolvasni, de azért nem szabad tőle hatalmas csodát várni.

Kedvenc karakter(ek): Cole
Gyűlölt karakter(ek): Kat
Pont: 10/6

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
Kiadta: Athenaeum Kiadó
Év: 2017
Oldalszám: 320
Sorozat: Wanted (#3)


Résztvevő blogok listája:




02.03 CBooks
02.05 Insane Life


Nyereményjáték:

Az írónőnek, J. Kennernek hazánkban az Izzó vággyal együtt hét könyve jelent meg. Olvastad őket? Nem? Sebaj, kis keresgéléssel minden választ megtalálsz.
Minden állomáson egy borító részletét látjátok, J. Kenner valamelyik magyarul megjelent könyvéről és ki kell találnotok melyik könyv borítójából származik a részlet.



Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése