2017. július 21., péntek

Blogturné #255 - Audrey Carlan: Calendar Girl 3.

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: Mia Saunders 12 hónapot kap, hogy apja szerencsejáték-tartozását visszafizesse, különben megölik. A fiatal lány elvállalja, hogy négyhetenként más és más gazdag férfi eszkortpartnere legyen, fejenként 100 000 dollárért. A szex nem előírás, de felárért engedhet a csábításnak. Tizenkét gazdag és sármos ügyfél, akikkel még csak nem is muszáj lefeküdnie... volt már rosszabb állása is. Egy kikötés van csak: nem lehet szerelmes. És ha a sors máshogy akarja?

Júliusban egy világhírű és szívdöglesztő zenész kívánságát kell lesnie. Augusztusban Texasba repül, ahol egy dúsgazdag olajmágnás húgát kell eljátszania. A szeptember hazaszólítja Miát, és Las Vegas semmi jóval nem kecsegtet. Olyan súlyos titokra derül fény, amire a lány nincs felkészülve. Vajon sikerül megmentenie mindazt, ami fontos neki?
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát! (Insomnia)


Vélemény: Azt nem merném kijelenteni, hogy ez a könyv sokkal jobban sikerült volna, mint az elődje, de azt hajlandó vagyok elismerni, hogy valamelyest emelkedett a színvonala. Na, nem kell egekbe menő magasságokban gondolkodni, de sikerült megugrania az "el tudom viselni" szintet. 
Mia változatlanul idegesítő, most viszont azt éreztem, hogy sikerült behozni olyan új szereplőket, akik valamelyest képesek ezen enyhíteni. Éppen ezért, én most inkább csak a második novelláról írnám le a véleményemet, mert abban ért a legtöbb pozitív csalódás, úgy érzem. Carlan stílusa helyenként még mindig hagy némi kivetnivalót maga után, például a legjobb barátnő még mindig pofátlanul közönséges, amitől változatlanul falnak tudok menni, és a szexjelenetek is túl vannak tolva, de, legalább annyi pozitívum van benne, hogy Mira-nak most már nem célja, hogy minden pasival megdugassa magát. 
Ugye ez az a rész, amikor Mira azt a feladatot kapja, hogy egy gazdag vállalkozó húgát alakítsa, aki  a férfi terve szerint, hirtelen előkerül a semmiből, hogy megkapja jogos örökségét. Bevallom, ez így finoman szólva abszurdnak tűnt az elején, de aztán megjelent a színen Max, a kliens, és megváltozott a véleményem. Ő az első olyan férfi karakter, akin tényleg azt éreztem, hogy nem akarja meghágni Mia-t, és nem csak azért, mert egyébként van egy szép felesége, aki a második gyereküket várja, és egy tündéri kislánya, akivel tényleg le lehet venni az embert a lábáról. Szóval az egész familia maga a zen, és ez valahogy jól esett. Látni egy normális családot, akik békében élnek, igazi felüdülés volt az eddigi novellák szereplőgárdájához képest - jó, a szamoai táncos környezete sem volt rossz -.
Az egész novellát belengi a nyugalom érzete, annak ellenére, hogy a vége felé akad egy elég meredek - és szerintem elképzelhetetlen - csavar, ami nekem feje tetejére állította az egész könyvet., sőt, továbbmegyek, a sorozatot is. Nem nehéz rájönni, hogy mi lehet a fordulat, de be kell vallanom, hogy ezek után még értelmetlenebbnek érzem, hogy Mia további x meg egy pasival szórakozzon, és esetleg bújjon ágyba, de nekem már a legeslegelső novella után is detto ugyanez volt a véleményem, amikor kiderült, hogy Wes úgy belezúgott a csajba, mint vak ló a szakadékba. 
Pluszpont, hogy most már egyre több korábbi szereplő bukkan fel így vagy úgy a történetben, mintha kezdene lazulni a novellák közötti éles váltás, és lenne végre valahára némi kapcsolat is közöttük, ami remélem, az utolsó részre a történet abszolút előnyére válik majd. 

Kedvenc karakter(ek): Max
Gyűlölt karakter(ek): Maddy vőlegénye
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Farkas Melinda
Kiadta: Insomnia Könyvek
Év: 2017
Oldalszám: 434
Sorozat: Calendar Girl (#3)


Résztvevő blogok listája:

07.21. CBooks
07.23. Kristina blogja

Nyereményjáték:


A könyvben három hónap izgalmairól olvashatunk, a turnén három blogger ír a történetről, a nyereményjátékban három város nevét kell megfejteni és a végén három szerencsés nyertes jut saját példányhoz a könyvből a Libri Könyvkiadónak köszönhetően. Érdekességek és egy-egy fotó segítségével kell kitalálnotok melyik város neve a megfejtés. Ahhoz, hogy esélyetek legyen a nyereményre három helyes választ várunk tőletek.

“Josh Henderson szülővárosa”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése