2013. december 17., kedd

Sherrilyn Kenyon: Infamous

Miért: Nick Gautier.

Tartalom: Iskolába járni. Jó jegyeket szerezni. A legtöbb kamasszal szemben ennyi az elvárás. Csakhogy, Nick Gautier nem tartozik az átlagos kamaszok közé. Olyan dologra hivatott, amit még ő maga se ért igazán. És az a legfontosabb feladata, hogy életben maradjon... miközben sokan - köztük a saját apja is - megpróbálják eltenni láb alól.

Vélemény: Izgalmasnak izgalmas volt, mint mindig, bár, most azért volt némi bajom a történetvezetéssel, leginkább amiatt, hogy akadtak olyan elemek, amelyek többször is előfordultak ebben a könyvben. Semmi bajom azzal, ha mondjuk két egymást követő kötetben megtalálható ugyanaz a csavar - persze más-más körítésben -, viszont azzal, amikor ez az ismétlés egy részen belül történik meg, nem értek egyet. Összességében elmondhatom, hogy ez volt a legnagyobb problémám - ami miatt nem is kapja meg a 20 pontot -, ugyanakkor minden más területen azt a színvonalat kaptam, amit már megszokhattam az írónőtől, és ettől a sorozatától. 
A regény főszála például kimondottan tetszett. Azt a középiskolákban igen gyakori jelenséget mutatja be, amikor valaki, vagy valakik elkezdenek pletykákat terjeszteni az iskolatársaik között. S, bár eleinte is vannak durva pletykák, egy idő után olyannyira elszalad a ló az emberekkel, hogy már teljesen lehetetlen szóbeszédeket is kitalálnak, sőt... Ha megvan hozzá a kellő mágikus háttér, még bizonyítékokat is gyártanak hozzá. Számomra kimondottan érdekes volt ezeket a részeket olvasni, mert jól példázta, hogy az emberek mennyire vevők akár a leglehetetlenebb pletykákra is, ami miatt emberi kapcsolatok mehetnek tönkre.
Nick karaktere igen komoly változáson megy keresztül, hiszen most szembesül először azzal, hogy mit is jelent Malachai-nak lenni, és hogy ezt miként befolyásolja a tény, hogy az édesanyja a legaranyosabb nő ezen a világon. Mert befolyásolja, ezt nem vitás, de olyan formán, hogy az még engem is meglepett néha. Továbbá az is megmutatkozik, hogy egy kicsit sem olyan, mint az apja, Adarian, aki szintén beköszön ebben a részben, méghozzá egy minden eddiginél hosszabban - bár, azért most se lehet tőle túladagolást kapni -. Az viszont azonnal feltűnik, hogy bár Adarian elvileg nem képes a szeretetre - ahogyan normális körülmények között Nick se lehetne -, mégis, olyannyira ragaszkodik Cherise Gautier-hez, mintha az élete múlna rajta. Ki tudja, talán több van ebben a Malachai-ban, mint gondoltam. De ez majd elválik. 
Egy másik, számomra kimondottan érdekes részlet Cherise és Nick kapcsolata volt, leginkább azért, mert itt látszott csak igazán, hogy bár a nő szereti a fiát, egy egészen apró, azonban kimondottan éles tüske van a lelkében vele kapcsolatban. Egy tüske, amit sajnos arra használ, hogy a lehető leglehetetlenebb helyzetekben bántsa a srácot, aki mindig próbál úgy tenni, ahogyan azt az anyja tanította neki... Ehhez képest Cherise gyakorta úgy viselkedik, mint aki nem ismeri a saját gyermekét. Ezt a szálat pedig nem lehet csak azoknak a a negatív hatásoknak a nyakába varrni, amelyek az Infamousben érik őket. Kíváncsi leszek, hogy vajon az elkövetkezendő részekben is lesznek-e ilyen jellegű jelenetek, mint ebben. Nem lennék meglepve, ha igen.
A romantika, bár kétségtelenül nem ez a regény fő mozgatórugója, most is jelen van, és sokkal erőteljesebben, mint eddig bármikor. Ennek nem csak az az oka, hogy a szereplőink idősebbé váltak, hanem az is, hogy végre valahára Nekoda is rájött: Nick távolról sem az a mészárszékre való démon, mint aminek a kezdetek kezdetén tartotta. Érdekes látni, hogy miként mélyül el a kapcsolatuk, s nem csak a fiú részéről, aki, mint tudjuk, már az Infinityben is el van ájulva a lánytól... A lánytól, akiről még mindig nem tudni pontosan, hogy micsoda, de örülnék, ha végre kiderülne valami konkrétum vele kapcsolatban. Annál is inkább, mert a legtöbb elméletemnek, ami Nickkel kapcsolatban született az elmúlt hetekben, ő az egyik legfontosabb mozgatórugója.
Már várom, hogy elkezdhessem az Infernot.      

Kedvenc karakter(ek): Nick, Kody, Caleb
Gyűlölt karakter(ek): Adarian
Pont: 10/10

Alapok:

Nyelv: angol
Kiadta: St. Martin's Griffin
Év: 2012
Oldalszám: 468
Sorozat Chronicles of Nick (#3)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése