2018. február 23., péntek

Blogturné #289: Gena Showalter: Éjsötét titkok

Miért: Sorozatfolytatás.

Tartalom: A FÉNY MINDIG LEGYŐZI A SÖTÉTSÉGET!

Amun, a Titkok démonának őrzője képes hozzáférni a legsötétebb gondolatokhoz, legfélelmetesebb titkokhoz, elegendő csak a közelében lenni. Amikor azonban a halhatatlan harcost láncra verik, a halál lehet az egyetlen reménye a szabadulásra, egészen addig, amíg nem találkozik Haidee-vel, akinek szépsége és sebzettsége ellenállhatatlanul vonzza egy kockázatos próba felé.
Haidee egy démonvadász, aki örök háborúban áll az Alvilág Uraival. Épp az Amun fajták kiiktatása a feladata. De hogyan tudná megölni azt, akinek egy érintése is perzselő hatással van rá? És hogyan tudná megmenteni? Ahhoz egészen oda kellene adnia magát mindenestül, a testét és a lelkét... önmagát pedig odavetnie éppen azok elé, akik a megölésére esküdtek fel.
Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel. (Insomnia)


Vélemény:  Noha az előző kritikám végén  azt ígértem, hogy bővebben be fogok tudni számolni a fő történetről, de ahogy ma újra felcsaptam Amun könyvét, amit úgy két-három hete olvastam, rá kellett jönnöm, hogy rosszul emlékeztem. Ennek a regénynek ugyanis a néma harcos áll a középpontjában, így az, akárcsak a Csendfolyó, vagy az Archer hangja esetében, inkább a lelki folyamatok ábrázolásán van a hangsúly. Vegyük például azt az esetet, amikor tudatosodik benne, hogy mennyire mély benyomást tesz rá a Haidee, és, hogy ez milyen erős érzelmeket képes kiváltani belőle. Mivel mégis csak egy Vadász nőről van szó, ez minden, csak nem egészséges dolog egy lord esetében, ami egyfajta kettősséget eredményez Amun-ban. Küzd is meg nem is az érzelmei ellen. Ismerős az Odi et amo című Ovidius vers? Nekem sokszor jutott eszembe olvasás közben.
Hiába nem E/1-ben íródott ez a könyv sem, mégis, hihetően, olykor egyenesen meghatóan tudta lekommunikálni az érzelmeket (és érzésem szerint, itt a fordítás is rendben volt). Pluszpont, hogy megismertem a Poklot, mint színhelyet – mivel nem volt szerencsém a sorozat első részeihez, így nem tudom, hogy ez megjelent-e már korábban -, amitől azért sokszor kirázott a hideg.
Ha már titkok: mivel Amun a Titkok Őrzője, sok titokra derül fény, azonban ennek egy jelentős része, sajnos nekem nem jelent semmit. Ez persze megint csak megerősítette bennem, hogy el kellene olvasnom az előző öt kötetet, és igyekszem is ezt pótolni, mert így az esetek legnagyobb részében csak sötétben tapogatóztam. Ezt viszont nem tudom hibaként felróni, mert a sorozat többi rajongója biztosan érteni fogja ezeket a részeket is. ☺
Tetszett a Haidee és Amun közti kémia, mondanom sem kell, hogy a könyv, ha nem is roskadozik, de dugig van erotikus, és forróbbnál – forróbb jelenetekkel, és mamám! Régóta ez volt az első olyan erotikus regény, ahol nem lapoztam át a szexjeleneteket. Olyan érzékiséget éreztem benne, amit már régen nem.
Aprócska észrevétel: a könyvnek eléggé hirtelen lett vége. Mintha Showalter nem akarta volna Most is kinéztem egy következő lehetséges kedvencet magamnak, ezúttal Strider személyében (akinek a nevét olykor következetesen sikerült Strykernek olvasnom), aki a következő részben szerepel majd, ha minden igaz, és egy elég érdekes felállásnak ígérkezik az is. Nagyon várom!


Kedvenc karakter(ek): Amun

Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv. magyar
Fordította: Sóvágó Katalin
Kiadta: Insomnia Könyvek
Év: 2017
Oldalszám: 488
Sorozat: Lords of The Underworld (#7)


Résztvevő blogok listája:


02.23 CBooks
02.25 Kristina blogja
02.26 Insane Life

Nyereményjáték:



A mostani játékban ahogyan látjátok párhuzamosan fut a két könyv turnéja. Gideon démona, Hazugság a turné erejéig minket is megszállt.  Ez azt jelenti, hogy minden állomáson találtok egy-egy állítást a sorozattal kapcsolatban, amiről el kell döntenetek, hogy igaz vagy hamis. A helyes választ a Rafflecopter megfelelő részébe kell beírnotok.
 A kiadó felajánlásával mindegyik könyvből egy példányt sorsolunk ki a helyesen válaszolók között.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Galen a hamis remény és a féltékenység démonát őrzi.
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése