2012. szeptember 30., vasárnap

Fisher Amelie: Thomas & January

Miért: A Sleepless sorozat második része.

Tartalom: A Callum & Harperben megismert Thomas Eriksson nem találja a helyét a világban. A lányt, akibe szerelmes, eljegyezték, tehát már semmi esélye sincs arra, hogy meghódíthassa. A munkája kapcsán egy évet Austinban tölt, ahol egy koncerten megismerkedik January Mac Lochlainn-nel. Már az első találkozásuk is igen emlékezetesre sikerül, ám később, amikor New Yorkban újra találkoznak, ráadásul együtt kell dolgozniuk, kapcsolatuk megváltozik, majd egyre jobban elmélyül.

Vélemény: Hadd kezdjem azzal, hogy szerintem ez a rész nem annyira jó, mint az előző. Félreértés ne essék, a stílus most is tetszett, nem ezzel van a gond. A karakterekkel sincs probléma, mind Thomas, mind pedig January nagyon szerethető, egyiküket sem volt nehéz megkedvelnem, de a cselekmény már egyáltalán nem azt adja, amit vártam.

Callumék története mély nyomot hagyott bennem, hiszen a romantika mellett egészen komoly kérdések is felmerültek, itt azonban ez hiányzik. Inkább amolyan tipikus romantikus történet, ahol a két főhős eleinte nem igazán kedveli egymást, de aztán rájönnek, hogy valójában képtelen egymás nélkül élni. Ha a kötetek valódi trilógiát alkotnának, azt mondanám, ez csak amolyan átvezető rész - a könyv "vastagsága" is ezt juttatta eszembe -, és talán majd a következőben kerül elő ismét egy erőteljesebb téma. 
Ami viszont kifejezetten tetszett, az az, hogy ebben a részben sokkal több humor kapott helyet, mint az előzőben. Az egyik ilyen például - legalábbis számomra mindenféleképpen -, hogy Januarynek kilenc testvére van. Nem nehéz kitalálni, hogy a legkisebb testvérét Octobernek hívják, és, hogy a szülők tizenkét gyereket szerettek volna. Nagyon sajnálom, hogy a lány életének ebbe a részébe nem nyerünk bepillantást, pedig szerintem ebben is igen nagy lehetőség rejlett volna..

Ötletem sincs, vajon a következő rész kikről fog szólni - igazából senki sem jut eszembe, aki az eddig megismert karakterek közül külön könyvet érdemelne... -, de kíváncsian várom, az biztos. Összességében szerintem érdemes elolvasni, főleg akkor, ha valaki ki szeretne kapcsolódni, ahhoz ugyanis tökéletes. Bármikor feldobhat egy unalmas délutánt.

Kedvenc karakter(ek): Tom
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 8/10

Alapok:

Nyelv: angol
Kiadta: -
Év: 2012
Oldalszám: 242
Sorozat: Sleepless (#2)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése