2019. augusztus 1., csütörtök

Blogturné - Tiffany Reisz: A kastély

Miért: Tiffany Reisz.

Tartalom: Egy titokzatos francia katonai hírszerzési szövetkezet kicsapongó ügynökeként Kingsley Boissonneault az égvilágon mindent csinált már – kémkedett, hazudott és parancsra ölt. Jelenlegi megbízása azonban az eddigiekhez képest meglehetősen szokatlan. Parancsnokának unokaöccsét egy szexszekta hálózta be, és rá bízták a feladatot, hogy épségben hazahozza a fiút.A szekta bibliája az O története, az extrém szado-mazochizmusáról hírhedt francia regény. A társaság egy olyan vidéki kastélyban működik, amelyben egy fordított világot hoztak létre: ahol a nők uralkodnak és a férfiak az ő engedelmes szolgáik. De valóban engedelmesek? Amint befogadják, Kingsley-t a titokzatos Madame gyorsan a bűvkörébe vonja. Ez a nő a bölcsesség, az erő és a szépség megtestesítője, és azt ajánlja fel a férfinak, amire az mindig is vágyott. És mi ennek az ára? Örökre lemondani az egyetlen személyről, akit valaha szeretett. (Insomnia)

Csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.


Vélemény: Lehetséges, hogy a kritika SPOILERES lesz, szóval mindenki saját felelősségére olvassa!

Bármennyire is imádom Reiszt, a Kastély miatt picit mérges vagyok rá. Ugyanis, nem elég, hogy ez a könyv igazából egy előzmény, ergo, az embernek nem kell zseninek lennie, hogy tudja, mire megy ki a történet, de mindennek tetejébe, még istentelenül rövid is - főleg az írónő eddig megjelent könyveihez képest -! 
Ettől függetlenül, ez a kis szösszenet (mert másnak nehezen tudom nevezni), hozza a már megszokott szintet, igaz, ha valaki sok erotikára számít, szerintem csalódni fog. Mert, bár kétségtelenül Kingsley, a szexmasina van a középpontban, én, ha jól emlékszem, három szexjelenetet számoltam össze (de ugye, kinek mi számít annak), mivel ebben a részben nem ezen van a hangsúly. 
Megismerhetjük a huszonnégy éves ügynököt, akit valamiért (na, vajon miért), egy szőke fiú kísért álmaiban, majd egy megbízás révén lehetőséget kap, hogy belépjen Madame szektájába, aminek igazából nincsen neve, inkább magát a helyet jelölik Tükörország névvel, mint a kastélyban élő embereket. Akik egyébként elvileg húszan vannak - legalábbis a felnőttek -, ám csak párat ismerhetünk meg közülük, és őket se túl részletesen. Esküszöm, a legtöbb információt talán Pollyról és Colette-ről tudjuk meg, a többiek meg csak.... dugnak a háttérben, gondolom. 
Nyilván, Madame-é a főszerep, aki... hát nem azt mondom, hogy még Sorenen is túltesz a szadizmusban, inkább csak más módszereket választ. Míg mindannyiunk kedvenc papja elsősorban a fizikai kínzást részesíti előnyben, addig ez az asszony sokkal inkább arról ismert, hogy lelkileg töri meg, és adott esetben teszi tönkre azokat, akik belépnek Tükörországba.
Egyébként, az egész hely koncepciója kicsit érthetetlen. És itt most nem arra gondolok, hogy a nők uralkodnak a férfiak felett, mert miért ne lehetne így? De az a szabály, hogy nem alakulhatnak ki párok, különben lehet repülni a kastélyból, nekem elég furcsa volt. Ugyanígy, ha valakinek gyereke születik, nem számít, ki az apja? Azért vannak helyzetek az életben (khm, egészségi állapot, betegségre való hajlam, stb), amikor lehet, hogy ez az információ igencsak hasznos lehet, erre mindenki tesz rá. Vagyis... igazából ez nincs kifejtve, de szerintem, igazából nem tesznek rá, csak meghajlanak Madame akarata előtt, és nem beszélnek róla. Ez persze csak tipp, mivel erről nem szól a fáma (mert miért is szólna, ugyebár... hiába rövid a könyv).
Összességében, én szerettem ezt a részt is, de jobban örültem volna egy tényleges folytatásnak, amire azonban nem tudom, mennyi esélyünk van. 

Kedvenc karakter(ek): Kingsley, Madamme, Polly
Gyűlölt karakter(ek): -
Pont: 10/9

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
Kiadta: Insomnia Könyvek Kiadó
Év: 2019
Oldalszám: 320
Sorozat: The Original Sinners (#9)

Résztvevő blogok listája:

07/26 - Angelika blogja
07/28 - Betonka szerint a világ...
07/30 - Hagyjatok! Olvasok!
08/01 - CBooks

Nyereményjáték:

Főszereplőnk, Kingsley a katonai hírszerzési szövetkezet ügynökeként nagyon alapos megfigyelő, és mivel a regényben egy szexszektába keveredik, úgy gondoltuk, hogy összekötjük ezt a két szálat nektek. Minden állomáson elrejtettünk egy parafíliát (parafília: más néven szexuális deviancia, régebbi nevén szexuális perverzió, mely alatt a nem szokványos tárgyak, szituációk vagy személyek iránti szexuális vonzalmat értik), de nem elég kitalálnotok, hogy melyiket, arra is rá kell jönnötök, hogy hogyan rejtettük el! Miután megtaláltátok a parafília nevét, írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába. Jó nyomozást!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

A mai parafilia:  viharok,viharfelhők és csapadék iránti vonzódás
1 megjegyzés: