2015. augusztus 23., vasárnap

Blogturné #82 - Simone Elkeles: Láncreakció

Miért: Az egyik kedvenc sorozatom.

Tartalom: Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol? (Könyvmolyképző

Vélemény: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ez az a kötet, ahol a fülszöveg túl sokat árul el a történetről. Nincsenek benne igazán komoly spoilerek, nem erről van szó, de, ha valaki végigolvassa, szinte látja leperegni maga előtt a könyvet anélkül, hogy akár csak egy pillanatra belelapozott volna. 
Azt hiszem, ez a rész tetszett a legkevésbé a sorozatban. Nem azért, mert rossz lett volna, hiszen Elkeles hozza a megszokott színvonalat, a jó történettel és a kellő mennyiségű romantikával, plusz a humorral, de én úgy érzem, mintha erre a kötetre már kissé elfáradt volna. Ezt egyébként elég sok írónőnél megfigyelhetjük, akik trilógiában gondolkodnak, nekem legutóbb Julie Cross-szal kapcsolatban volt ilyen tapasztalatom, aminek ott sem örültem. 
Ezzel lehet, hogy egyedül vagyok, de Luis karakterét kissé üresnek éreztem a többiekéhez képest, igaz, a stílusa például még nevetlenebb kezdetben, mint a testvéreié. Erre jó példa már a regény kezdete is, ami szerintem kissé erősre sikeredett a korábbiakhoz képest, én legalábbis meglepődtem rajta. Ettől függetlenül nem volt ezzel semmi gond, mintegy előrevetítette, hogy ez a kötet igencsak el fog térni az előzőektől, hiszen már a hangulata is teljesen másmilyen. Sokkal vészterhesebb és komorabb, ami ad egy elég érdekes ízt a történet egészének, a romantikus részeket is beleértve. 
Egyébként, nekem nagyon tetszett, hogy Nikki, ellentétben Britt-tel és Kiarával, egy mexikói lány - bár nem az az ízig-vérig fajta, hanem sokkal inkább a már teljesen asszimilálódott -, igaz, a gazdag leányzó - szegény fiú felállást itt sem ússzuk meg, de ez engem nem zavart. Másoknak elképzelhető, hogy herótjuk lesz már ettől, és ezt maximálisan meg tudom érteni, de higgyétek el, van más, ami bőven kárpótolhatja az olvasót az esetleges csalódás miatt. Ugyanakkor kiemelném Nikkit abból a szempontból, hogy talán ő az egyik leginkább életrevaló főhősnő, aki nem csak elbújik a sarokban és sírdogál, arra várva, hogy a hős lovag majd megmenti. Jóval keményebb leckéket kapott az élettől, mint a másik két lány, és ez szerencsére meg is látszik rajta, egy pillanatra sem tesz úgy, mintha mi sem történt volna. Ő a jó példa arra, hogy igenis vannak az ember életében olyan problémák, amiket a pénz csak részben, vagy egyáltalán nem képes orvosolni.
Itt tagadhatatlanul nagyobb hangsúlyt kapott a Latin Vér, s ezzel együtt az egész maffiavilág, és ez nekem kifejezetten tetszett. Ugyanakkor be kell vallanom, hogy Chuyt elég hamar megutáltam. Igazi gengszter, nem éppen a kedves fajtából, aki semmitől sem riad vissza. Regneteg feszültséget generál a könyvben, amolyan igazi szarkeverő - már bocsánat a kifejezésért -, így valójában mindhárom fivérnek meggyűlik vele a baja. 
Emlékeim szerint ez a legakciódúsabb kötet a trilógiában, ami egy izgalmas lezárást tartogat a számunkra. Akad is a cselekményben egy elég komoly csavar, ami engem eléggé váratlanul ért, de... Nem voltam odáig érte, egyfajta keserű szájízt érzek a mai napig, ha eszembe jut. Ez persze nem rontotta el számomra az olvasás élményét, de be kell vallanom, láttam már jobbat is. 
Összességében egy a trilógiához méltó, bár kicsit gyengécske lezárást kapott a sorozat, aki az előző részeket szerette, ezzel se lesz különösebb gondja szerintem.

Kedvenc karakter(ek): Nikki
Gyűlölt karakter(ek): Chuy
Pont: 10/8

Alapok:

Nyelv: magyar
Fordította: Neset Adrienn
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó
Év: 2013
Oldalszám: 346
Sorozat: Perfect Chemistry (#3)

http://media-addict.hu/wp-content/uploads/2015/08/tokletes.jpg

Résztvevő blogok listája:

Tökéletes kémia:
08.12. CBooks  
08.13. Szembetűnő
08.14. Insane Life

08.16. Insane Life

A vonzás szabályai

08.17. CBooks
08.18. Deszy könyvajánlója
08.19. Media Addict

Láncreakció

08.21. Insane Life
08.22. Media Addict
08.23. CBooks

Nyereményjáték: 


A Tökéletes kémia trilógia középpontjában mexikói származású főszereplők vannak, akik emiatt különböző nehézségekbe botlanak.
Ebben a játékban ezért a jelmondatunk: minden, ami Mexikó!
Különböző állomásokon itthon is ismert mexikói sorozatok, színészek, színésznők, zenészek és filmek rejtőznek el. Nektek a feladatotok kitalálni ki látható a képen vagy honnan származik a kép. Annyi könnyítésrt kaptok, hogy mindennap elhangzik a kérdésben melyik műfajt képviseli a képen látható személy, esetleg jelenet.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.) 

Ezúttal az énekesnő nevére vagyunk kíváncsiak. :)

2 megjegyzés: